Paarse tulpen (2.5 tot 4 jaar)

De Paarse tulpen is een groep voor kinderen van 2.5 tot 4 jaar

In deze groep worden kinderen voorbereid op het naar school gaan. We stimuleren in deze groep de kinderen om veel zelf te doen.

In de ochtend start de groep samen met de oranje tulpen in het speellokaal. Hier kunnen de kinderen even lekker spelen in de ballenbak, huishoek met de duplo aan tafel of gewoon nog even lekker op schoot zitten bij de leidsters. Als het wat drukker word gaat iedereen naar de eigen groep .

Als alle kinderen er zijn gaan we aan tafel om fruit te eten met wat drinken er bij. De kinderen kunnen al erg goed zelf fruit snijden en drinken inschenken en dit mogen ze dan ook vaak zelf doen. De kinderen die het nog niet zo goed lukt helpen we hierbij.

Na het fruit eten zijn de kinderen vrij in wat ze willen gaan doen. Ze kunnen gaan spelen in een van onze hoeken, zo hebben we een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. Ook is er een kast met verschillende spelmaterialen de kast heeft rode en groene stickers. De groene sticker betekent dat de kinderen dit zelf mogen pakken en er mee aan tafel mogen gaan spelen. De rode sticker betekent dat ze het eerst even moeten vragen aan de pm-er.

Ook werken we met verschillende thema's en bieden we aansluitend hierop verschillende activiteiten aan. bv een kookactiviteit, knutselen of een activiteit op het plein of bij slecht weer in het speellokaal.

Om 11.30 gaan we met de hele groep aan tafel om een boterham te eten en ook mogen ze een lekkere cracker of beschuit. Ook de boterham mogen de kinderen zelf smeren.

Na het eten gaan sommige kinderen slapen de andere kinderen spelen dan rustig in de groep. Als de kinderen die geslapen hebben wakker zijn gaan alle kinderen aan tafel om iets te drinken met een koekje er bij.

Ook in de middag zijn de kinderen weer vrij in wat ze willen gaan doen.

Met mooi weer gaan we veel naar buiten de kinderen kunnen hier spelen in de zandbak op het podium, spelen in het doolhof of rond fietsen.