Oranje tulpen (2 tot 4 jaar)

Oranje tulpen is een groep van 2 tot 4 jaar

In de ochtend start de groep samen met de Paarse tulpen in het speellokaal. Hier kunnen de kinderen even lekker spelen in de ballenbak, huishoek met de duplo aan tafel of gewoon nog even lekker op schoot zitten bij de leidsters. Als het wat drukker word gaat iedereen naar de eigen groep.

Na het fruit eten zijn de kinderen vrij in wat ze willen gaan doen. Ze kunnen gaan spelen in een van onze hoeken, zo hebben we een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. Ook is er een kast met verschillende spelmaterialen de kast heeft rode en groene stickers. De groene sticker betekent dat de kinderen dit zelf mogen pakken en er mee aan tafel mogen gaan spelen. De rode sticker betekent dat ze het eerst even moeten vragen aan de pm-er.

Ook werken we met verschillende thema's en bieden we aansluitend hierop verschillende activiteiten aan. bv een kookactiviteit, knutselen of een activiteit op het plein of bij slecht weer in het speellokaal.

Om 11.30 gaan we met de hele groep aan tafel om een boterham te eten en ook mogen ze een lekkere cracker of beschuit. De 2e boterham mogen de kinderen zelf smeren.

Na het eten gaan sommige kinderen slapen de andere kinderen spelen dan rustig in de groep. Als de kinderen die geslapen hebben wakker zijn gaan alle kinderen aan tafel om iets te drinken met een koekje er bij.

Ook in de middag zijn de kinderen weer vrij in wat ze willen gaan doen.

Met mooi weer gaan we veel naar buiten de kinderen kunnen hier spelen in de zandbak, op het podium, spelen in het doolhof of rond fietsen.

De kinderen in deze groep zijn nog niet allemaal zindelijk, maar als de kinderen er aan toe zijn word er goed gewerkt aan zindelijkheidstraining.

telefoonnummer

U kunt de oranje tulpen bereiken op 053-2005093